МВР реагира на  журналистическото разследване на Скай нюз“ за ранен

...
МВР реагира на  журналистическото разследване на Скай нюз“ за ранен
Коментари Харесай

Демерджиев за стрелбата на границата: Мигрантите стават все по-агресивни, ако някой очаква, че полицията няма да отговори - греши

МВР реагира на  журналистическото следствие на „ Скай нюз “ за ранен мигранти на турско-българската граница. Разследващите публицисти настояват, че изстрелът е създаден от българска територия. Властите у нас обаче отхвърлят да е употребявано огнестрелно оръжие от българска страна.

„ В последните месеци няколко непознати медии преднамерено се пробват да основат сходен вид репортажи – завъртя се случай, който от дълго време проверяваме с турската страна и има ясни и безапелационни изводи и на двете страни, че няма данни в този случай, нито да е създаден изстрел от страна на български граничен служител на реда, нито пък да са подхванати дейности, които нарушават човешки права. Мигрантите, които се пробват да обхванат нелегално на наша територия, стават все по-агресивни – камъни, ножове, други оръжия, в случай че някой чака, че българската полиция няма да отговори и  няма да запазим живота и здравето на нашите гранични служители на реда – бърка “, съобщи вътрешният министър Иван Демерджиев.

Темата разяснява и основният прокурор Иван Гешев: „ Това, което ми е известно, е, че този случай е от преди два месеца. Надявам се да не се употребява сега ситуативно във щета на България, тъй като България не го заслужава. Ние сме европейска страна и съблюдаваме европейския стандарт. Има отговор на Министерство на вътрешните работи (…) Има инспекция на прокуратурата в Бургас, която също не е установила събитията, които се оповестяват медийно. Накратко ще кажа – България е покрила стандартите за Шенген и напълно несправедливо би било България да не се допусне в тази общественост “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР